Un dels nous passos de vianants, amb colors més cridaners per mantenir l’atenció dels conductors. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Cornellà ha millorat la seguretat dels passos de vianants que hi ha a prop de les escoles de la ciutat. Una de les principals mesures és reforçar la visibilitat d’aquests passos pintant-los amb colors llampants perquè els conductors els vegin més fàcilment. D’aquesta manera s’espera que redueixin la velocitat, no es distreguin i no toquin el clàxon.

El consistori va posar en marxa aquesta mesura el 2017 i, des de llavors, ha anat millorant la senyalització dels diferents passos de vianants que hi ha a prop de les 21 escoles i de les 8 llars d’infants de la ciutat per tal de minimitzar els riscos a l’hora de travessar el carrer entre els infants i els joves.

A més de millorar la seguretat viària, l’objectiu d’aquesta mesura també és aconseguir que més infants i joves vagin a la seva escola amb mètodes més sostenibles i respectuosos per al medi ambient. Bàsicament, s’aposta perquè hi vagin caminant, sols o ve acompanyats per algun familiar. Però també es vol fomentar l’ús de la bicicleta com a vehicle per anar a estudiar.