Una de les entrades del cementiri de Cornellà. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Cornellà ha anunciat una sèrie de mesures especials per evitar aglomeracions i mantenir les mesures d’higiene i seguretat durant la festivitat de Tots Sants. Una de les principals és el control de l’aforament que es farà a tot el recinte per tal d’evitar que hi hagi un excés de visitants que impedeixi mantenir les distàncies de seguretat d’un metre i mig que s’hauran de mantenir en tot moment.

Per facilitar aquest control de l’aforament, el consistori ha decidit que només es podrà entrar al cementiri per la porta del carrer Ignasi Iglesias i s’haurà de sortir per l’accés principal del carrer Josep Fiter. A més, per ampliar l’espai dels vianants a l’entrada del recinte, la Guàrdia Urbana ha creat un itinerari alternatiu pels cotxes que estarà en funcionament i senyalitzat dissabte 31 i diumenge 1 de novembre.

Davant d’aquestes mesures especials per evitar aglomeracions i contagis, l’Ajuntament ha ampliat l’horari d’obertura del cementiri i recomana a aquells que hi vulguin anar que facin les visites amb temps i previsió. Per això, des d’ahir el cementiri està obert des de dos quarts de nou del matí fins a les set del vespre.

A més de controlar l’aforament, el consistori també ha creat un itinerari dins del cementiri per assegurar-se que els visitants mantenen les distàncies de seguretat. També ha col·locat dispensadors de gel hidroalcohòlic a l’entrada i a la sortida del recinte i al costat de totes les fonts, obliga a fer servir la mascaretat en tot moment, prohibeix menjar o beure dins del recinte i fa una recomanació d’estada als visitants perquè no hi hagi aglomeracions.