Foto: Anna Berga / ACN

Salut començarà a fer els tests massius per detectar coronavirus a Cornellà aquesta tarda. Tal com va avançar Línia Cornellà, a partir de les tres es posarà en marxa el cribratge massiu al Centre Cívic Sant Ildefons. Aquest espai farà proves de dilluns a divendres de tres de la tarda a vuit del vespre.

L’objectiu d’aquestes proves impulsades per la Generalitat és detectar tots aquells asimptomàtics majors de 16 anys per tal de tallar les cadenes de contagi. D’aquesta manera, es vol frenar el nombre de positius que hi ha a la ciutat i aconseguir controlar el coronavirus per evitar la transmissió comunitària.

Les proves es faran a les persones més grans de 16 anys que no tinguin símptomes, a qui se’ls farà un test d’antígens, que permet saber si l’individu té la malaltia en quinze minuts. El punt de cribratges massius funcionarà durant diverses setmanes i no cal demanar cita per anar-hi, però cal presentar la targeta sanitària per facilitar els tràmits.

Les autoritats sanitàries també recorden que les persones que presentin símptomes o que hagin estat contacte d’un positiu i els hagin trucat per fer la prova no han d’anar al Centre Cívic Sant Ildefons, sinó que s’han de fer la prova al CAP o centre on els enviï Salut.