Més d’una vintena de soldats de l’UME menjant al parc de Bombers de Cornellà. Foto: Twitter (@ANC_Bombers)

Més d’una vintena de soldats de la Unitat Militar d’Emergència menjant asseguts els uns al costat dels altres en dues taules del parc de Bombers de Cornellà. Aquesta és la foto que va publicar Bombers per la República a Twitter per denunciar que aquesta unitat militar estava incomplint les mesures de seguretat i d’higiene imposades pel Departament d’Interior als parcs de Bombers per evitar contagis i frenar l’expansió del coronavirus.

En el document enviat per Interior es pot llegir que “es prohibeix l’entrada de personal aliè al Cos de Bombers en les instal·lacions operatives, com parcs de bombers o sales de control” mentre duri l’estat d’emergència. En aquest mateix escrit s’hi pot llegir que només hi poden entrar “personal dels serveis de manteniment i neteja”.

De fet, entre les recomanacions que fa la conselleria dirigida per Miquel Buch, diu específicament que al menjador s’ha de “menjar a distància respecte de la resta de companys” i s’afegeix que “si l’espai és reduït, fer-ho per torns”. Així doncs, per la imatge publicada s’entén que els militars van fer cas omís d’aquestes ordres recollides al Pla d’Actuació del Grup Salvament i Rescat fet, específicament, per casos de malalties infeccioses com és la Covid-19.

Bombers de la República també va criticar que això passa mentre que, per evitar contagis, s’ha prohibit que els bombers fora de torn puguin anar als parcs a visitar els seus companys o que els bombers voluntaris facin reguarda al cos.

DESINFECCIÓ DE RESIDÈNCIES
Ahir, la Unitat Militar d’Emergències (UME) va venir a la ciutat per desinfectar les set residències per a persones de la tercera edat públiques i privades que hi ha a Cornellà. Els militars, que van comptar amb el suport de la Guàrdia Urbana, van netejar la Clínica Sant Jordi i els centres Sanitas, Can Rovira, Sant Jordi, Jaume Nualart, Teresa Duran i Blau Almeda.