L’alcalde Antonio Balmón va anunciar fa uns dies a El Periódico que vol implantar un salari mínim de 1.071,40 euros –l’actual és de 655– a la ciutat en la mesura de les possibilitats del consistori. El primer pas que voldria fer l’Ajuntament seria exigir com a condició sine quan non que les empreses que optin a concursos públics introdueixin aquesta remuneració a les nòmines dels seus treballadors. El pas següent, més complicat, seria arribar a un acord amb sindicats, empreses i comerços per poder assolir la fita. 

Aquest anunci ha estat rebut de manera positiva per diferents agents socials. Aquest és el cas dels sindicats, que consideren la mesura “correcta”, en paraules de Carlos de Pablo, secretari comarcal d’UGT. Similar és la postura de Toni Mora, secretari general de CCOO a la comarca, que afegeix que “és una eina molt útil per a la negociació col·lectiva” i que “no ha de ser flor d’un dia”.

De totes maneres, des dels sindicats recorden que “cal tocar de peus a terra” i que no serà un canvi d’avui per demà. “L’important és que ha de servir de referent perquè s’implementi arreu”, afirma de Pablo, el qual recorda que qui marca el salari mínim és l’estat.

Un altre dels sectors implicats són els botiguers. Dolors Campos, de Cornellà Compra a Casa, diu que la mesura “vol remoure consciències” i assenyala que el Baix ha estat sempre una comarca “capdavantera” en avenços socials.

L’anunci coincideix amb el primer acte de la plataforma Anem a Mil, celebrat precisament a Cornellà el dia 10, on va defensar que els salaris mínims “no baixin dels mil euros”. Una xifra que, anys enrere, “era molt poc”, recorda Pura Velarde, presidenta de la Federació d’Associacions de Veïns, però que ara “és el mínim per poder subsistir”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram