balmon ministra

Balmón amb la ministra Rodríguez. Foto: AMB

La ministra d’Habitatge i Agenda Urbana, Isabel Rodríguez, ha visitat aquest matí Cornellà, acompanyada per l’alcalde i vicepresident executiu de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), Antonio Balmón, que li ha mostrat una promoció d’habitatge de lloguer assequible i diversos edificis on s’han portat a terme feines de rehabilitació, als barris del Padró i de Sant Ildefons.

Aquestes dues actuacions deriven de dues estratègies incloses en la política global d’habitatge de l’AMB, com són la construcció de pisos protegits i la rehabilitació dels ja existents. A aquesta estratègia cal afegir la creació d’Habitatge Metròpolis Barcelona (HMB), una empresa publicoprivada que té l’objectiu de construir 4.500 pisos de lloguer social. Per a Balmón, la política metropolitana d’habitatge suposa “una de les prioritats de l’AMB”, i que garantir el dret a un habitatge digne i assequible per a tothom “és una de les eines més poderoses per lluitar contra la crisi econòmica, social, ambiental i sanitària”. Així mateix, l’alcalde ha destacat els beneficis que l’habitatge assequible té per a una zona degradada o un barri vulnerable.

La promoció de Can Bagaria

La primera promoció visitada està situada al sector Bagaria-Alstom i compta amb uns 4.500 metres quadrats construïts, distribuïts en 51 pisos. Té 12 plantes i una certificació energètica A en consum i emissions. Va ser enllestida el novembre passat i els habitatges ja han estat adjudicats i s’estan visant els contractes de lloguer, que tenen quotes d’entre 327 i 547 euros mensuals, excloent-ne les despeses de comunitat. Aquesta és una promoció de l’IMPSOL i la tercera que l’ens fa a Cornellà, després de l’edifici Sandor o el PISA, que ha estat objecte de premis i reconeixements per la seva qualitat arquitectònica.

“La creació d’habitatge assequible és una política clau, especialment per a aquelles persones més vulnerables i per als joves”, ha destacat la ministra Rodríguez. Seguidament, han pogut comprovar els efectes de la rehabilitació dels habitatges ja construïts, en aquest cas de Sant Ildefons. L’objectiu d’aquesta iniciativa és millorar l’eficiència energètica dels edificis. Sense anar més lluny, el 70% dels actuals edificis de l’àrea metropolitana es van edificar abans del 1981. L’objectiu del

L’AMB es planteja que, abans del juny del 2026, s’hagin rehabilitat 9.270 pisos, amb l’ajuda dels fons europeus Next Generation. “La rehabilitació és un puntal en les polítiques d’habitatge”, ha assenyalat Rodríguez, que ha recordat que millorar els edificis ja existents “no només augmenta el confort, també canvien els barris, els negocis i la vida diària”. En el cas de Sant Ildefons, el programa metropolità està promovent la rehabilitació de 49 comunitats de veïns, amb un cost mitjà per habitatge de 80.000 euros.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram