Es preveuen plans d’ocupació per fer front a l’atur. Foto: Àlex Recolons / ACN

Tots els partits polítics del Ple han aprovat el Pla que ha de permetre a la ciutat fer front a les conseqüències provocades per la pandèmia del coronavirus. PSC, Esquerra, Ciutadans, Podem i Movem Cornellà han pactat una sèrie de mesures que han de servir per afrontar tots els reptes de la crisi social i econòmica que ja afecta la ciutat.

La proposta, que ha estat consensuada per tots els partits, tindrà una dotació de més de 2,7 milions d’euros, un pressupost que ha de servir per mantenir algunes de les mesures que ja es van posar en pràctica a l’inici del confinament decretat per l’estat d’alarma i per impulsar-ne de noves. Per exemple, un milió d’euros d’aquest pla es destinaran a finançar un nou Fons Social Extraordinari que es posarà en marxa l’any que ve per fer front a la vulnerabilitat social i econòmica que pugui generar la crisi.

AJUDES DIRECTES
La part més gran del pressupost, 1.147.500 euros, es destinaran a crear ajudes i serveis per als veïns i veïnes de Cornellà més desfavorits i vulnerables. El consistori mantindrà el Pla d’Ajudes d’Emergència Social, que es prorrogarà fins al 30 de setembre, també continuarà oferint àpats a domicili a les persones grans i a persones dependents i ajudes alimentàries a les famílies que reben beques menjador i aportarà més recursos a la Botiga Solidària, on ha augmentat el nombre de gent que hi demana ajuda.

També s’impulsaran nous Plans d’Ocupació Locals per fer front a l’increment de l’atur previst i es crearà un Pla d’ajuts per al pagament de lloguers d’habitatges, locals i oficines. En educació, l’Ajuntament preveu posar en marxa un Programa de suport digital perquè tots els estudiants de la ciutat tinguin un dispositiu i connexió a internet per poder-se connectar a la xarxa i seguir les classes, en cas que s’haguessin de tornar a tancar els centres educatius.

Qui també rebrà un bon impuls és el sector del comerç local i de proximitat, que comptarà amb 630.000 euros per mantenir l’ocupació que genera el sector a la ciutat, així com per crear una plataforma de compra en línia i bonus per comprar a les botigues.