Els cornellanencs celebren un dels gols en el partit contra els eivissencs. Foto: UEC

No es podia haver somiat amb un millor debut en el play-off exprés. La UE Cornellà de Guillermo Fernández Romo va donar un cop de puny sobre la taula el passat dissabte 18 i van eliminar un dels favorits a l’ascens fora dels quatre campions de grup, la SD Ibiza (1-2).

El guió del matx, a més, no podria haver estat més favorable als interessos verds. Després d’un inici de partit amb poques ocasions, cap al quart d’hora de partit la UEC va propinar dos cops que acabarien sent letals; un cop de cap de Juan Camilo Becerra després d’una centrada de l’extrem dret al minut 13 i un golàs de Pablo Fernández amb un xut imparable amb la cama esquerra des de la frontal de l’àrea van dibuixar un panorama immillorable al minut 17. Lluny de conformar-se amb aquesta renda, els de Romo encara podrien haver marcat el tercer després d’una combinació entre els laterals Javi Jiménez i Iván Guzmán, que va aturar el porter eivissenc.

Després del descans, el Cornellà va veure com l’equip de Pablo Alfaro estirava línies i buscava la porteria de Ramón Juan. L’equip blau cel retallaria distàncies al minut 18 de la represa en una jugada d’estratègia, una falta lateral pentinada des del segon pal que el davanter Javi Pérez remataria en semierrada.

S’obria un escenari nou, però l’actuació de la defensa de la UE Cornellà va ser sòbria i solvent. L’únic ensurt que va patir la parròquia verda va ser cap a la recta final del matx, quan Cristian Pérez, en una acció defensiva formidable, va evitar que un xut de Sergio Cirio des de l’interior de l’àrea gran posés en perill la porteria de Ramón.

PENSANT EN EL 23-J
L’eufòria per la classificació, però, serà efímera, perquè el play-off exprés no dona oportunitats per celebrar res de res. Els de Romo, doncs, pensen ja en el partit del pròxim dijous 23 que els enfrontarà a un altre equip de les Illes, l’Atlético Baleares.

En aquesta segona ronda, els verds es veuran les cares contra els balearicos, campions del grup 1, que van deixar escapar l’oportunitat de pujar directament a Segona Divisió després de perdre el passat diumenge 19 per penals contra el Cartagena.

El tercer i definitiu partit per l’ascens es jugaria el diumenge 26. Sigui com sigui, en aquesta temporada atípica i que serà recordada per sempre més passi el que passi, els cornellanencs estan més a prop que mai de fer història: només han de guanyar dos partits més per dir que són un conjunt de Segona Divisió.