Massana

Massana (esquerra), rep la distinció. Foto: Pa de Pagès de Catalunya

El Forn Massana, ubicat a Rubió i Ors, ha tornat a ser finalista del concurs del millor pa de pagès català d’enguany, que organitza el Consell Regulador de la IGP Pa de Pagès Català. L’entrega de premis, que es va celebrar a finals del setembre a Tàrrega, va deixar, per quart any consecutiu, la imatge de Francesc Massana, el forner al capdavant del negoci juntament amb la seva germana Magda, recollint la distinció que el col·loca, un any més, a l’elit de l’elaboració de pa del país. “Estem força contents i satisfets”, reconeix el Francesc a Línia Cornellà.

Enguany el primer premi va anar a parar al Forn del Passeig, de Barcelona, regentat pel forner Miquel Guich. Massana, per la seva banda, va quedar segon, molt a prop de la primera posició, que se li continua resistint. Així i tot, la distinció de finalista és un gran reconeixement per a la feina d’aquest negoci que va néixer el 1931, reconeix el Francesc. De fet, arran d’haver rebut la distinció han notat que gent provinent d’altres municipis de la comarca i de l’àrea metropolitana visiten el Forn Massana interessant-se pel pa de pagès i, de retruc, per la resta de productes que fan.

Els Massana presentaven enguany el mateix pa que fan cada any, amb “matisos molt puntuals”, explica el Francesc, però sempre seguint unes línies mestres de les quals cal no separar-se mai a l’hora de fer pa. “Treballem amb massa mare i fem fermentacions molt llargues, de fins a 18 hores”, relata el forner.

El Francesc, a més, torna a recordar a aquesta publicació, tal com va fer l’any passat en un reportatge sobre el 90è aniversari del forn, que l’elaboració de pa, tot i ser “relativament fàcil”, amaga secrets i molta feina al darrere si el que es vol és assolir l’excel·lència. I és que fer bon pa, “matèria viva”, com el defineix el Francesc, és un art a l’abast de pocs.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram