La Guàrdia Urbana controla el compliment del confinament. Foto: Arxiu

Els diferents cossos policials ja han posat gairebé 2.000 denúncies a Cornellà per incompliment del confinament decretat per l’estat d’alarma imposat pel govern de l’Estat espanyol i que està en vigor des del 15 de març.

Així doncs, en poc més d’un mes, els agents de la Guàrdia Urbana de Cornellà, els Mossos d’Esquadra i la Policia Nacional han aixecat 1.961 actes per incompliment de les restriccions de moviments recollides al decret aprovat pel govern de Pedro Sánchez. Un cop aixecades aquestes actes, des de l’Ajuntament expliquen que els diferents cossos policials envien les denúncies directament al Ministeri de l’Interior, que és qui determina si es tracta d’un acte sancionable o no i, en el cas que ho sigui, quina multa o pena s’imposa a l’infractor que hagi incomplert amb les mesures imposades per la Generalitat, l’Estat i l’Ajuntament.

En aquest sentit, des del consistori recorden que tant la Generalitat com l’Ajuntament i el govern central han decretat una sèrie de mesures excepcionals que obliguen a estar confinats a casa mentre estigui decretat l’estat d’alarma per tal d’evitar l’expansió de la pandèmia del coronavirus.

65 MULTES DIÀRIES
Segons les xifres publicades pel mateix Ajuntament de Cornellà, a la ciutat s’han interposat, de mitjana, unes 65 multes diàries a persones que estaven incomplint amb el confinament.

Per això, des del consistori demanen a tots aquells que hagin de fer un dels desplaçaments permesos que portin el document de desplaçament de la Generalitat.

APAREIXEN SENGLARS PELS CARRERS DE CORNELLÀ
Els agents de la Guàrdia Urbana no només s’han hagut d’enfrontar als ciutadans que incompleixen el confinament. Des de l’inici d’aquestes mesures especials, diversos veïns i veïnes han penjat a les xarxes socials vídeos de porcs senglars passejant-se pels carrers de la ciutat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram