Ribera Salines

Una imatge de protesta dels ecologistes al Ple. Foto: Ribera-Salines

La plataforma Ribera-Salines es manifestarà davant de l’Ajuntament el pròxim 29 de juny a les set de la tarda, durant la sessió plenària. D’aquesta manera, els ecologistes introdueixen una marxa en la seva oposició a un pla urbanístic que preveu edificar 2.500 pisos, equipaments i una estació del Carrilet en un dels últims espais naturals de la ciutat.

Per altra banda, la plataforma diu que les converses amb el consistori “han fracassat” i avisa que intensificarà la seva presència en actes públics de la ciutat, com ara plens, presentacions i altres activitats que organitzi el govern municipal. El seu objectiu és aturar l’Àrea Residencial Estratègica (ARE) Ribera-Salines i protegir el que descriuen com “la darrera zona agrícola de la ciutat”.

Una descripció que no convenç l’alcalde, Antonio Balmón, que en una entrevista recent amb Línia Cornellà va assegurar que aquella “no és una zona agrícola“. “El que hi ha allà és una selva i horts”, va afegir Balmón, que considera que l’ARE Ribera-Salines és un “pla social” i un projecte “d’ecobarri” que ha de donar resposta a l’alta demanda d’habitatge a la ciutat.

Sigui com sigui, des de la plataforma informen que aviat començaran a recollir signatures contra el planejament i indiquen que ja tenen el suport d’una trentena d’entitats.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram