El que és prioritari ocupa el nostre temps i energies, és una reacció instintiva necessària a tots els animals per sobreviure davant els perills. Ara bé, la intel·ligència humana ens permet distribuir la nostra atenció per fer diverses coses a l’uníson.

Tots volem que els nostres governants dediquin les seves energies a intentar superar l’actual pandèmia i nosaltres, reclosos, a penes podem fer res. Però, com conten les rondalles (l’abella vola sense ser aerodinàmica, la granota que es va salvar gràcies a la seva persistència, per ser sorda, etc.), tenim potencialitats a utilitzar i el desconeixement no ens explica, com en les rondalles.

Està bé aplaudir els sanitaris i empleats essencials, ja que són vitals, i fer merescudes cassolades contra els Borbons, etc. Però també hauríem de recordar els nostres presos i exiliats polítics que, amb les seves famílies, estan vivint aquests moments de forma més extrema, per la qual cosa hauríem d’inundar les nostres finestres i balcons de color groc i fer cassolades per recordar a l’Estat profund i als del 155 que no oblidem ni oblidarem.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram