Els veïns volen el CAP a la Misericòrdia. Foto: Twitter (@NordRaval)

El serial que des de fa mesos hi ha obert pel futur de la Casa de la Misericòrdia del Raval va viure el 21 de febrer un nou episodi. Va ser la manifestació veïnal, i de treballadors del CAP Raval Nord, per reivindicar que es decideixi d’una vegada el futur d’aquest equipament sanitari. Els veïns van tornar a reclamar que la Casa de la Misericòrdia sigui l’espai escollit per acollir el CAP Lluís Sayé, i no l’ampliació del Macba. “Volem un CAP digne”, va ser el principal reclam durant la marxa.

Deixant de banda aquesta nova protesta, el serial ha anat vivint altres episodis al llarg d’aquest mes de febrer. Tot indicava que el problema es podria desencallar el 22 de febrer, durant la celebració del Ple municipal. Aquell dia estava previst que l’ordre del dia inclogués una votació sobre el trasllat del CAP a la Misericòrdia però 10 dies abans, durant la celebració de la comissió de Drets Socials, Cultura i Esports, es va aprovar una proposició del PSC on s’instava l’equip de govern a no portar la votació al Ple fins que no hi hagi una proposta alternativa consensuada per al Macba. La proposició dels socialistes va tirar endavant amb els vots favorables de PDeCAT, Cs, PSC, PP i el regidor no adscrit Joan Josep Puigcorbé.

L’OPOSICIÓ NO DONA PISTES
Després que els socialistes aconseguissin una majoria per obligar la regidora Pin a posposar el debat, l’endemà va arribar l’hora de la Comissió d’Economia i Hisenda, que en aquest cas va aprovar una iniciativa ciutadana que instava a iniciar el tràmit per destinar el solar de la capella de la Misericòrdia a la construcció del nou CAP Raval Nord. Hi van votar a favor Barcelona En Comú i la CUP, mentre que la resta de partits van fer reserva de vot per no donar pistes sobre el seu vot quan la qüestió arribi al Ple. Durant la comissió, Iñaki García, de la plataforma CAP Raval Nord, es va mostrar molt crític amb la situació que s’està vivint i va dir que “durant 17 anys hem suportat una situació de vergonya i ara ens diuen que la víctima és el Macba”. La directora del CAP, Anna Romagosa, va insistir que l’única alternativa és la Misericòrdia i va dir que la situació del Raval “és extrema”.

En paral·lel, la comissió delegada del Macba havia dit uns dies abans d’aquesta votació que no tanca la porta a les quatre alternatives d’ampliació que l’Ajuntament li ha presentat i que ho ha d’estudiar “en profunditat”.