L’Ajuntament ha comprat l’edifici per 40 milions a la Generalitat. Foto: Arxiu

Els veïns del Borsí continuen decidits a plantar cara per aconseguir que aquest històric edifici del carrer Avinyó es converteixi en un equipament gestionat al cent per cert per les entitats veïnals. Després que a principis de gener el diari El Periódico publiqués que el Borsí podria ser la nova seu de la Fundació Jaume Bofill, la plataforma ‘’El Borsí pel barri’ va celebrar una assemblea el passat dia 19, just a davant de l’edifici, per rebutjar aquesta possibilitat.

Des d’aquesta plataforma veïnal consideren que El Borsí, que té un total de 3.250 metres quadrats, ha de ser “en la seva totalitat un equipament cultural públic del barri i per al barri, on la participació veïnal sigui l’eix de funcionament”. Aquest grup de veïns rebutgen de forma contundent que les entitats veïnals només puguin gaudir d’una part petita de l’edifici un cop es reformi. “El Borsí per al barri no vol dir ‘El Borsí és per a una fundació privada i les engrunes per al barri’”, afirmen.

La plataforma, fins i tot, ja ha avançat què voldria que El Borsí acollís. Proposen que s’hi faci la seu de l’antiga Escola d’Arts i Oficis i que també tingui una zona d’estudis, un auditori, un espai de criança i, per últim, que s’hi programin diferents cursos.

“UNA PART A USOS VEÏNALS”
El passat 27 de desembre l’Ajuntament i la Generalitat van signar un acord, en el marc de l’arribada del metro a la Marina, que incloïa la compra, per part l’Ajuntament a la Generalitat, del Borsí per 40 milions d’euros. Des de l’Ajuntament recorden que l’adquisició de l’edifici s’ha fet per “donar resposta a les demandes veïnals de donar un ús a aquest edifici”. Al mateix temps, però, des del consistori afegeixen que només “una part de l’edifici es vol destinar a usos veïnals”. Queda clar, doncs, que les intencions de veïns i Ajuntament difereixen.

Sobre si la part que no serà per a usos veïnals recaurà en mans de la Fundació Jaume Bofill, les mateixes fonts municipals es limiten a afirmar que no hi ha res decidit.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram