El Cosmos és un dels establiments afectats. Foto: Google Maps

Continua el procés de transformació del paisatge urbà de la Rambla. L’Ajuntament ha instat recentment els propietaris de 110 finques d’aquesta avinguda a “corregir elements” de les seves façanes que “no compleixen les normes de paisatge urbà”.

La demanda municipal forma part de la segona fase del Pla d’Inspecció de la Rambla, que impulsa el Districte. El consistori ha enviat un avís als 110 propietaris d’edificis i comerços on se’ls especifica els canvis que han de fer, que tenen a veure amb marquesines, rètols, aparells exteriors d’aire condicionat o tendals, entre altres. Ara els afectats tenen fins al 15 d’abril per començar a fer els canvis. Si no fan cas d’aquest avís, el consistori, que els oferirà assessorament i la possibilitat d’obtenir ajuts, els podria multar.

Un dels restaurants històrics de l’avinguda que es veuria afectat per aquesta mesura és la Cafeteria Restaurant Cosmos, que va obrir l’any 1968. El seu gerent, Cristóbal Cubero, tot i defensar que “hem de cuidar la Rambla” i assegurar que “el pla de l’Ajuntament té aspectes lògics”, lamenta que se’ls hagi avisat “amb poc temps” i recorda que “el 15 d’abril és a tocar”. Després de reunir-se divendres amb representants municipals, una trobada que va anar “mig bé i mig malament”, el gerent d’aquest establiment deixa clar que “alguns canvis que ens demanen, en tenir una façana de vidre, són molt difícils de fer i ens perjudicarien el negoci”.

Tal com va avançar BTV, entre els 110 edificis del projecte, que té el suport de l’Associació d’Amics i Comerciants de la Rambla, hi ha, entre molts altres, els hotels Cuatro Naciones i Montecarlo, la pelletria Prieto, el restaurant Moka o la botiga de roba D’avui.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram