acte interreligiós a la rambla del Raval

Un moment de l’acte interreligiós a la rambla del Raval. Foto: Twitter (@kghalib)

Ciutat Vella és el districte barceloní on la població estrangera representa un percentatge més alt del total d’habitants. De fet, més de la meitat dels veïns són nascuts a l’estranger. Aquest fet es tradueix en una gran barreja sociocultural i, evidentment, en la convivència de diferents religions. Disposats a treure suc a aquesta diversitat, el Grup Interreligiós del Raval (GIR), amb el suport de la Fundació Tot Raval, organitza des de fa anys “celebracions interreligioses” al barri.

El passat 13 d’abril, aprofitant que enguany el Ramadà musulmà coincidia amb la Setmana Santa cristiana, la rambla del Raval va acollir una festa que va combinar l’Iftar (el trencament del dejuni del Ramadà) amb la Pasqua. Sota el lema Llum sobre llum, l’acte va incloure explicacions sobre el significat de totes dues tradicions religioses i la lectura d’un text en català, castellà, àrab, tagal, amazic, urdú i bangla. A més, hi va haver una reflexió sobre el significat del Pésaj dels jueus, ja que enguany es va donar la circumstància que l’últim dia d’aquesta tradició jueva coincidia amb les tradicions cristiana i musulmana. La jornada va acabar amb un sopar comunitari que va combinar els plats típics de l’Iftar amb la tradicional mona de Pasqua.

Tal com expliquen des de l’organització, el GIR, l’objectiu que persegueixen amb aquesta celebració és “contribuir al diàleg intercultural i interreligiós, a la trobada entre comunitats i al coneixement mutu del veïnatge”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram