El desplegament de la xarxa òptica suposa la contractació de 2.000 llocs de treball per part de l’empresa Telefónica

Totes les llars del districte de Ciutat Vella, i de la ciutat de Barcelona, estaran preparades aquest estiu per rebre fibra òptica. Així ho ha anunciat el director general de Telefónica a Catalunya, Kim Faura, qui en cap moment ha pronunciat la xifra del cost que representa aquesta aposta. L’inversió de Telefónica suposa que cap al mes de juliol, tots els clients de la ciutat que ho sol·licitin, podrán tenir accés a internet, mitjançant la fibra òptica, a una velocitat de 100 MB. Aquest servei, fins ara, només se servia a les empreses que ho demanaven, i a un preu molt més elevat. Faura ha anunciat que per la multinacional Telefónica, “Barcelona és molt important i per això, serà la primera gran ciutat de l’Estat que tindrem coberta al 100 per cent amb fibra òptica”.

En aquest sentit, l’alcalde Xavier Trias ha afirmat que “poder portar la fibra òptica a totes les llars ens posa en una situació d’avantatge respecte a altres ciutats, fet que és important per a la marca Barcelona i per la nostra aposta com a capital del mòbil”. Cal recordar que la ciutat acull anualment la Mobile World Congress. Referint-se a aquesta fira, Kim Faura ha informat que les negociacions per situar la seu de la fira de telefonia a la seu que l’empresa Telefónica té a la plaça Catalunya, “estan molt avançades”.

2.000 LLOCS DE TREBALL

El desplegament d’aquest avenç tecnològic a la nostra ciutat ha suposat la contractació de 1.300 especialistes en fibra òptica més un total de 700 nous operadors que atendran les trucades al número 1004 en català des de la nova seu d’Unitono a Barcelona, a l’avinguda Meridiana.

En aquest sentit, l’alcalde de Barcelona ha explicat que aquesta és una mostra més de “l’aposta per l’excel·lència” que fa la ciutat, ja que s’ha creat “una quantitat molt important de llocs de treball lligats a les noves tecnologies”.

Actualment la seu d’Unitono compta amb 808 treballadors per oferir el servei d’atenció al client en català, 760 dels quals s’han incorporat durant l’any 2012.

Una xifra molt oxigenada, tenint en compte les dades d’atur arreu del territori català. En aquest cas, el perfil del treballador mitjà és d’una persona entre els 25 i els 35 anys, amb estudis superiors i coneixement del català. En concret, el 85 per cent d’aquests nous contractes s’han fet a dones.

LA SITUACIÓ ACTUAL

Ara mateix a la ciutat de Barcelona el 48 per cent de les llars tenen la possibilitat d’accedir a l’esmentat servei que permet la connexió de 100 MB i a més a més, obre les portes a la televisió d’alta definició.

El procés d’expansió de la fibra òptica arreu del districte i la ciutat és lent, ja que els tècnics de la companyia Telefónica han d’anar finca per finca per tal de realitzar la instal·lació, sempre comptant amb el vist i plau de la comunitat de veïns, que és qui té la última paraula a l’hora de decidir si volen comptar amb aquest servei. Zones com Les Corts i el Guinardó ja tenen cobertura completa.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram