Després de la multitudinària manifestació del passat divendres 27 de setembre (a la ciutat i arreu del món, en un dia en el qual hi havia convocada la primera Vaga Mundial pel clima de la història), la FAVB ha volgut tornar a recordar la necessitat d’aplicar “polítiques de gran impacte” per combatre el canvi climàtic.

Des de la federació consideren que cal impulsar un debat ciutadà profund sobre les alternatives i les seves implicacions en tots els àmbits per trobar les millors respostes, així com posar en marxa aquelles polítiques que és evident que poden donar bons resultats. Aquestes són dues de les mesures que la FAVB considera que cal tirar endavant per combatre el canvi climàtic.

De fet, després de la cimera sobre aquest tema que la ciutat va acollir durant el passat mes de juliol, la federació va instar els diferents governs (de la ciutat, la Generalitat i fins i tot l’Estat espanyol) a ser valents i posar fil a l’agulla per frenar la situació, activar- se pel clima i reclamar una societat social i ecològicament justa.

En aquest sentit, la FAVB considera que alguns projectes que es contemplen per part de les institucions, com són l’ampliació de l’aeroport i les noves terminals de creuers al port, no van en la línia que cal seguir per capgirar la situació de contaminació actual.