Una imatge de la passada edició de Trobada BCN Ciutat Diversa. Foto: Ajuntament de Barcelona

El passeig de Lluís Companys acollirà diumenge, d’11 a 19 hores, una nova edició de la Trobada BCN Ciutat Diversa, una diada festiva i reivindicativa que vol mostrar la diversitat i la interculturalitat ciutadana, fent visible l’enriquiment que suposa la immigració i les seves entitats. Enguany, la jornada se centra en el lema ‘Joves d’origen divers a Barcelona’ i part de la programació girarà entorn d’aquest col·lectiu en un espai jove definit on es portran a terme activitats i actuacions. També hi haurà una carpa de Joves Barcelona i s’hi llegirà el manifest ‘Per una joventut amb igualtat de drets i oportunitats’.

Amb motiu de la festa, el passeig s’omplirà de diferents espais i carpes on més de quaranta entitats organitzaran nombroses activitats, com actuacions artístiques de petit i gran format, espais de cuina, tallers de sensibilització i reivindicació, conta contes, exposicions, una biblioteca vinent, desfilada de vestits tradicionals i jocs tradicionals, tant per a infants com per a adults. Com a novetat, hi haurà un set de Ràdio Associa’t on la xarxa de ràdios comunitàries de Barcelona emetrà en directe programes en què s’entrevistarà entitats del Consell Municipal d’Immigració de Barcelona.

Per a la comissionada de Relacions Ciutadanes i Diversitat Cultural i Religiosa, Sara Belbeida, aquesta jornada “és molt necessària, ja que té com a objectiu mostrar el gran valor que té la diversitat a Barcelona, i en aquest cas, la realitat dels joves d’origen divers”. Belbeida també ha volgut destacar que “és un dia en el qual podrem plantejar diferents diàlegs interculturals i treballar conjuntament per lluitar contra les desigualtats, les vulneracions de drets i les discriminacions.”