Túnel metro

Els talls al metro seran per millorar l’accessibilitat i l’adaptació de l’estació de Ciutadella-Vila Olímpica. Foto: TMB

El tram entre Bogatell i la Barceloneta de la línia 4 de metro estarà tallat entre el dijous 28 de març i 1 d’abril pels treballs de preparació necessaris per millorar l’accessibilitat i adaptació de l’estació de Ciutadella-Vila Olímpica per als viatgers amb mobilitat reduïda. L’encarregat d’executar els treballs és el Departament de Territori, que hi destina 5,8 milions. L’obra consistirà en la instal·lació de tres ascensors per accedir des del carrer i vestíbul fins a les andanes, la millora de l’accés al tren amb el recrescut de l’andana i un itinerari per a invidents mitjançant un paviment tàctil diferenciat.

Abans de dur a terme aquests treballs, cal construir un pòrtic de protecció, que permetrà fer els futurs treballs sense necessitat d’interrompre el servei.

El tall deixarà sense servei el tram comprés entre Bogatell i Barceloneta, tot i que l’única estació que quedarà fora de servei serà la de Ciutadella- Vila Olímpica. D’aquesta manera, els usuaris podran viatjar des de La Pau fins a Bogatell, per una banda; i entre Barceloneta i Trinitat Nova, per l’altra.

L’interval de pas de la línia 4 entre el dijous i el dissabte serà de 5 minuts . TMB calcula amb les dades existents que la mitjana de validacions diàries d’aquest període de vacances escolars al tram afectat és de 26.433 durant els feiners i de 28.270 els caps de setmana i festius.

Segons ha explicat la presidenta de TMB, Laia Bonet, tot i que es tracta d’un tall de poca afectació es podran busos llançadora per cobrir el tram afectat, tot i que la xarxa de metro “és l’alternativa més eficient.

Com a servei alternatiu en metro, els usuaris poden optar per l’enllaç amb la línia 1 a Urquinaona i l’estació de Marina, situada a 500 metres de l’estació de Bogatell.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram