La nova bocana del Port no acollirà finalment l’Hermitage. Foto: Ajuntament

Després d’un debat que ha durat anys, la nova bocana del Port, a la Barceloneta, no serà la seu d’una franquícia del museu rus de l’Hermitage. La decisió la va anunciar el govern municipal el 27 de gener després d’estudiar les conclusions de quatre informes que s’havien encarregat. “Ara mateix l’Ajuntament no pot autoritzar el projecte”, va afirmar la segona tinenta d’alcaldia, Janet Sanz.

Un dels principals motius que s’assenyala als informes és el de la mobilitat. La bocana nord del Port, segons el document, és un cul de sac que faria difícil l’accés dels serveis d’emergència, al mateix temps que per arribar-hi en transport públic només es podria fer amb una línia de bus o amb una parada de metro que està situada a més de dos quilòmetres.

Un cop es va fer pública la decisió, el regidor Jordi Rabassa va dir que “després d’haver llegit el projecte i l’informe estic segur que aquest Hermitage té un escàs interès cultural”. Pel que fa a l’oposició, la decisió va aixecar força crítiques.

DISCREPÀNCIES VEÏNALS
La decisió de l’Ajuntament va ser molt celebrada per les entitats del barri que s’oposaven al projecte i que formen part de la Plataforma per un Port Ciutadà. “Els informes ens han donat la raó perquè el projecte, en molts aspectes, era un autèntic nyap”, afirmen des de la plataforma. A l’altre costat hi ha la iniciativa Més Cultura per a Barcelona, de la qual forma part l’AV Barceloneta, que ha criticat el “veto” de l’Ajuntament basat en “prejudicis ideològics”.

Pel que fa als responsables de l’Hermitage, tot i l’anunci municipal, van afirmar que mantenen la voluntat d’obrir el museu al Port. Per últim, el tinent d’alcaldia Jaume Collboni va assegurar que es pot buscar un altre lloc de la ciutat per al museu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram