Bany assistit platja

Una de les zones de bany habilitades per a les persones amb discapacitat física. Foto: Twitter (@fximeno)

El col·lectiu Accessibilitat Platges i Ciutat Barcelona ha posat en marxa recentment una campanya per reclamar millors accessos a les platges de la ciutat.

Des d’aquesta entitat recorden que els quatre punts de bany adaptats que tenien fa un temps –Barceloneta, Icària, Llevant i Fòrum– van quedar malmesos amb el temporal Glòria. Posteriorment, l’arribada de la pandèmia va afegir nous problemes, ja que quan es va acabar el confinament “tothom va poder anar a la platja menys nosaltres”, denuncien. “Vam fer manifestacions i vam protestar, però l’empresa encarregada, Eulen, se’n va desentendre”, afegeixen.

Un temps després, expliquen des d’Accessibilitat Platges i Ciutat Barcelona, l’Ajuntament va escollir una altra empresa externa i els espais d’Icària i el Fòrum van reobrir, però el de la Barceloneta va quedar tancat. En paral·lel, també denuncien que aquests espais tenen un horari que no els és favorable i que no s’acaba complint, que la temporada de bany establerta és més curta per a ells que per a la resta de platges –van haver d’esperar als dos primers caps de setmana de juny per gaudir del servei– i que les rampes estan en un estat “horrorós”.

“Fa cinc anys que ens reunim amb els responsables de les platges i no hem tret res clar. Necessitem solucions quan més aviat millor”, conclouen. De moment, des de l’oposició, en aquest cas Junts per Catalunya, han donat suport a la reivindicació d’aquesta plataforma.