La ‘performance’ es va fer el 19 de maig. Foto: CAP Raval Nord Digne

La plataforma CAP Raval Nord Digne va organitzar el passat 19 de maig un nou acte de protesta per reivindicar que el nou CAP Raval Nord s’ubiqui a la capella de la Misericòrdia. En aquest cas l’acte va tenir un perfil més artístic, ja que l’entitat va decidir fer una performance, aprofitant la celebració de la Nit dels Museus, a l’espai Cub, la zona a tocar del Macba que la Generalitat ha escollit perquè s’hi faci el nou centre sanitari.

Així doncs, una trentena de persones, disfressats com si fossin personal mèdic del CAP, van simular un CAP completament saturat per denunciar que aquest nou espai que proposa la Generalitat és, des del seu punt de vista, del tot insuficient. Un cop completada la interpretació, que cal dir que va ser d’un nivell molt elevat amb uns actors que semblaven professionals i tot, els integrants de CAP Raval Nord Digne van llegir el manifest que tenen redactat des de fa mesos on exposen els motius pels quals defensen que l’únic espai viable per al CAP és la Misericòrdia. “Els tècnics especialistes del CatSalut han estudiat els diferents projectes d’ampliació o creació d’un nou CAP però cap d’ells complia els requisits necessaris per a un CAP, tret d´un: l’espai que actualment ocupa la Capella de la Misericòrdia, actualment cedida gratuïtament per l’Ajuntament de Barcelona al MACBA”, diu el text.

CRÍTIQUES AL MACBA
“Víctimes del Macba. Un virus que perjudica la salut del Raval”. Aquesta és la pancarta que presidia la protesta del dia 19 i que deixa ben clar quin és el posicionament de CAP Raval Nord Digne respecte del Macba. La plataforma considera que el museu “perjudica la salut del barri perquè té la capella de la Misericòrdia infrautilitzada”, deia després de la performance Mònica Garrigó, integrant de la plataforma.

Caldrà veure què passa després de les eleccions municipals però el que sembla clar és que teixit veïnal i el personal del CAP no estan disposats a acceptar res que no sigui que el no centre mèdic es faci a la Misericòrdia. Hi ha serial per estona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram