Les residències necessiten reforçar els seus equips per a atendre els avis. Foto: iStock

El Departament d’Assumptes Socials i Famílies de la Generalitat ha llançat una crida urgent a tots aquells professionals en la cura i atenció de persones de la tercera edat –o bé els que no tinguin titulació però sí voluntat de col·laborar en la seva cura– perquè, davant la situació d’emergència, es dirigeixin a ells per a reforçar els equips que treballen en les residències.

La urgència és deguda a les baixes entre els professionals que treballen en els centres geriàtrics i les necessitats creixents en aquests centres. Segons xifres recents, 3.702 dels més de 75.000, cosa que representa un 5%, estan aïllats o tenen símptomes de Covid-19. Segons el secretari d’Assumptes Socials i Famílies, Francesc Iglesies, “la principal dificultat que tenim són les baixes i necessitem reforçar els equips”.

Totes aquelles persones interessades poden enviar el seu currículum a [email protected] o bé adreçar-se a la pàgina web del Servei Català d’Ocupació (SOC), concretament a la borsa de treball del SOC.

La crida més urgent és per a reforçar equips mèdics i infermeria, però també el personal auxiliar que cuida de la higiene i la manutenció dels avis i àvies. Per això, en el cas de les persones que no tinguin formació però sí voluntat, el departament realitzarà un curs de formació perquè estiguin preparades per a això últim.

A aquesta crida d’urgència de la Generalitat s’ha sumat l’Associació Catalana de Recursos Assistencials (ACRA), que afirma que “necessita incorporar a treballar” de manera immediata persones, amb titulació o sense, per a la cura de persones grans. La necessitat, afirmen, és per a tota Catalunya, però especialment a la zona de Barcelona.

Per a acollir aquests treballadors i treballadores en els dies laborables, s’han condicionat hotels a prop de les residències. L’associació també ha posat a disposició dels interessats un correu electrònic on enviar els currículums: [email protected].

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram