La PAH també demana la suspensió dels lloguers. Foto: Guillem Roset / ACN

La PAH ha demanat a l’Ajuntament que aclareixi els criteris i els requisits que han de complir les famílies per poder beneficiar-se de la moratòria que el consistori va decretar fa pocs dies en els pisos de lloguer públic. En un comunicat publicat avui, l’entitat ha remarcat que celebra la mesura però ha reclamat “agilitat i recursos per fer front a l’allau de tramitacions un cop finalitzi l’estat d’alarma”. L’objectiu, diuen des de la PAH, és que cap família “es vegi obligada a realitzar un impagament abans de poder completar el procediment”.

D’altra banda, la PAH ha criticat que els preus de lloguer dels pisos que gestiona l’Institut Municipal d’Habitatge i la Rehabilitació (IMHAB) “no corresponen als barems de la Llei 2472015”, ja que “són superiors al que la legislació preveu”.  En el mateix comunicat l’entitat també ha reclamat que es prorroguin “totes aquelles ajudes i subvencions públiques per pagar els lloguers tant de l’Ajuntament, de la Generalitat i l’Estat mentre duri l’estat d’alarma”.

Per últim, des de la PAH defensen que és necessari que “les diferents administracions es corresponsabilitzin amb les competències que tenen” i que s’impliquen al “200% per protegir les famílies vulnerables”. En aquesta línia, l’entitat considera imprescindible que s’aprovi una suspensió dels lloguers.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram