Les curses populars, com podria ser la Marató de Nova York, tenen com objectiu primordial augmentar, edició rere edició, la xifra de participants. Aquest increment fa que una cursa oberta a tothom pugui consolidar-se i tenir un nom entre totes les proves populars que es fan arreu del món.

Aquest és el cas de la Mitja Marató de Barcelona. A falta de tres setmanes per a la prova, la Mitja ja ha passat la barrera de les 5.000 inscripcions, el que significa que ha superat el record de participants que s’havia aconseguit l’any passat. A hores d’ara, la Mitja Marató compta amb uns 5.500 corredors, el que suposa 3.300 persones inscrites més que l’any passat a aquestes alçades. La 21a edició de la Mitja Marató de Barcelona es presenta, doncs, com una cursa multitudinària, que omplirà el proper 30 de gener els carrers de la ciutat.

RECORREGUT

Com ocorre en totes les curses populars, el centre de la ciutat és l’epicentre de la trobada. El districte de Ciutat Vella, per tant, es converteix en l’espai centrals de la cursa, ja que bona part del seu recorregut hi transcorre.

La Mitja Marató de Barcelona, amb un itinerari de 21,097 quilòmetres, començarà a les 8.45 del matí i sortirà des del passeig Lluís Companys. Des d’allà començaran el seu itinerari que els portarà pel casc antic de Barcelona fins a la zona del 22@, des d’on enfilaran el tram final fins a la meta, un altre cop al passeig Lluís Companys, sota l’Arc de Triomf.

Entre els carrers més emblemàtics que la cursa visitarà estan la Via Laietana, per on pujaran fins a plaça Urquinaona i plaça Catalunya, des d’on tornaran a baixar per la Rambla. Els jardins de la Ciutadella també seran una part important de la Mitja, ja que els participants l’hauran de rodejar pel passeig de Circumval·lació en dues ocasions.