Un moment de la presentació del pla contra els incendis de la Diputació: Foto: Judit Contreras / Diputació

La Diputació de Barcelona va posar en marxa divendres passat el Pla d’Informació i Vigilància contra els incendis forestals, que s’allargarà fins a l’1 de setembre. Es tracta d’un programa de suport als municipis en la lluita contra els incendis. “Tenim un any meteorològicament complicat que fa preveure que la situació serà perillosa”, va afirmar el diputat d’Espais Naturals i Prevenció d’Incendis de la Diputació, Josep Tarín.

El pla contra els incendis de l’ens supramunicipal té un pressupost de 2,5 milions d’euros, inclou un operatiu de vigilància amb 186 informadors i s’ha fet amb la col·laboració de 273 ajuntaments. Tot i aquesta preparació per lluitar contra els incendis, cal que la ciutadania tingui “molta precaució”, va afegir Tarín durant la presentació del pla. “L’estiu pinta més malament perquè les precipitacions han estat escasses”, va afegir.

Per la seva banda, la presidenta de la Diputació de Barcelona, Núria Marín, ha deixat clar que “la millor forma d’apagar un incendi és prevenir” i ha celebrat que aquest any “es pugui recuperar la normalitat” amb relació a la campanya de prevenció d’incendis. Marín ha dit que la del 2020 no va ser una campanya normal a causa de les restriccions de la covid-19, però ha posat en relleu que la superfície cremada es va reduir un 87% en relació al 2019.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram