L’edifici del Govern Militar al Portal de la Pau. Foto: Google Maps

No rotund. Aquesta ha estat la resposta de l’Ajuntament a la proposta que l’edifici del Govern Militar, al Portal de la Pau, es transformi en un museu militar. La idea, llançada el passat mes de gener pel tinent general de l’Exèrcit, Ricardo Álvarez-Espejo, va ser rebutjada fa pocs dies per tots els grups municipals, excepte el PP, en la comissió de Cultura.

“No volem un museu de la història armamentística, de la utilització de l’agressió i la repressió exercida per l’exèrcit contra la població des de fa centenars d’anys”, va defensar Isabel Ribas, regidora d’ICV-EUiA, grup que va presentar la proposició de rebuig a la creació d’un espai d’aquestes característiques. “Els Reis Mags ens van portar un sac de carbó inesperat”, va ironitzar Ribas en referència a l’anunci fet durant el dia de la pasqua militar per Álvarez-Espejo.

En aquest sentit, la proposta de resolució aprovada per la Comissió recorda que “Barcelona sempre s’ha significat com un referent de la cultura de la pau, del diàleg i del ‘No a la guerra’”, i deixa clar que no es vol un nou museu militar a la ciutat, després que el de Montjuïc, obert per Franco el 1963, tanqués les portes el 2009 fruit d’una llarga reivindicació.

Paral·lelament, la Comissió de Presidència i Règim Interior també ha aprovat instar el govern municipal a reclamar a l’Estat espanyol la cessió, de manera incondicionada, d’aquest edifici que alberga el govern militar al Portal de la Pau.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram