‘Carmela’ es podrà visitar fins al 18 de setembre. Foto: Línia Ciutat Vella

Un dels artistes catalans amb més projecció internacional, tot i el poc reconeixement que té a Catalunya, és l’escultor i gravador Jaume Plensa. Des de dijous passat els barcelonins que s’apropin al Palau de la Música poden gaudir d’una mostra de quatre obres d’aquest artista barceloní.

L’impacte que causen les escultures de Plensa ja es posa en relleu a l’exterior del Palau, on hi ha col·locada l’escultura ‘Carmela’, que es pot visitar fins al 18 de setembre. Es tracta d’una escultura de ferro fos de quatre metres i mig d’alçada d’una noia adolescent, en paraules de l’artista, la “bellesa mediterrània clàssica”.

A l’interior del Palau es pot gaudir de tres escultures més, que hi seran fins al 16 de maig. Una d’elles es pot veure de forma gratuïta i per a les altres dues cal tenir una entrada per un concert o formar part d’una visita guiada. La gratuïta és Silent III, la silueta d’un tors masculí feta a partir de notes musicals entrellaçades fetes amb acer inoxidable. Per últim, a la Sala Lluís Millet hi ha dos rostres adolescents més, ‘Sanna’s dream’ i ‘Rui Rui’s dream’. Els dos rostres fan dos metres d’alçada i estan fetes de basalt.

Plensa ha explicat que l’exposició serveix per crear “un vincle que aporta una nova mirada al Palau” i ha recordat que “l’escultura és ideal per crear espais i jo he intentat concebre un pont entre el lloc i la societat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram