Els veïns van precintar un edifici on suposadament hi ha pisos turístics il·legals. Associació de Veïns del Casc Antic

Els veïns del Raval s’han eregit com a defensors dels seus propis drets i, veient la passivitat de l’Ajuntament per clausurar els pisos turístics il·legals del barri, han decidit precintar-los ells mateixos. Així ho va fer el 14 de juliol un grup de veïns, que es va plantar davant de la finca del carrer Príncep de Viana, número 14, i va precintar l’entrada. Acusen el propietari de regentar-hi apartaments turístics il·legals i d’incomplir la normativa impunement.

Amb aquesta acció volen denunciar l’increment d’aquests pisos i fer sentir les seves dures crítiques. Denuncien que els propietaris de pisos turístics els mantenen oberts i que l’Ajuntament no hi fa res per precintar-los.

De fet, la plataforma de veïns manté que l’edifici del carrer Príncep de Viana hauria d’estar barrat des de fa anys, però que el propietari i el consistori van arribar a un acord per donar-li a l’immoble un altre ús. Un acord que el propietari ha incomplert, mantenint obert l’edifici amb pisos turístics il·legals. Segons el veïnat, hi ha 12 pisos a Príncep de Viana, i uns altres 9 al carrer Dagueria; a més d’altres que estan desperdigats pel barri.

El líder d’ICV-EUiA, Ricard Gomà, ha expressat la seva preocupació perquè el nou alcalde, Xavier Trias, no hagi descartat “taxativament” la implantació de nous pisos turístics, i l’ha criticat d’interposar els interessos privats als dels ciutadans. Cal recordar, però, que Gomà formava part de l’anterior govern i que les ordres de tancament que, segons els veïns, s’han incomplert van tenir lloc durant el seu mandat.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram