L’oposició va demanar la dimissió de Pin. Foto: Twitter (@PDeCATBCN)

Sis milions d’euros menys per a inversions. Aquesta és la retallada que la regidora Gala Pin va admetre durant la celebració del Ple extraordinari, forçat per tota l’oposició amb l’excepció de la CUP, del passat 25 de setembre. La sessió arribava després que al juliol es fes públic un document de l’Ajuntament que contemplava retallades als districtes. En el cas de Ciutat Vella, el document, al qual aquest diari va tenir accés, preveia un retallada de 8,5 milions d’una partida total d’inversions de 25,6 milions.

Durant el Ple, Pin va explicar que les inversions que queden aturades són la reurbanització de la plaça d’Antoni Maura (el Gòtic); la nova seu de l’Escola de Música Juan Pedro Carrero, que s’havia de fer al passatge de Sant Bernat (el Raval) i la segona fase de les obres del Centre Sant Pere Apòstol. La regidora també va afegir que no s’havia trobat lloc per fer l’Equip d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (EAIA) i els pisos d’acollida per a dones, mentre que, sobre la reforma pendent de la plaça del Duc de Medinacelli, Pin va dir que encara no han arribat a un acord amb el Port de Barcelona. L’oposició, per la seva banda, va acusar la regidora i el seu govern de mala gestió pressupostària.

PETICIÓ DE DIMISSIÓ
Una setmana abans del Ple, Pin va rebre fortes crítiques de l’oposició, en aquest cas pels problemes d’incivisme i inseguretat al districte. Durant la celebració de la comissió de Presidència, l’oposició va aprovar una proposta del PDeCAT, amb el vot d’aquesta formació, del PSC, el PP i Cs, que demanava la dimissió de la regidora. Una altra proposta, presentada pel PP i que també es va aprovar amb els mateixos suports, reprovava Pin per la seva “negligent gestió dels problemes del districte”.

En una altra comissió, la de Seguretat, el comissionat Amadeu Recasens, va admetre que hi ha “una situació problemàtica i no desitjada” al districte però va demanar no fer-ne un ús oportunista.

SENSE ACORD PELS MOSSOS
En una compareixença anterior, Pin va defensar la gestió del seu govern i va lamentar que la Generalitat hagi descartat ampliar la dotació dels Mossos d’Esquadra. En un escenari on els robatoris al districte han augmentat un 50%, tal com va publicar La Vanguardia, la trobada mantinguda a mitjans de setembre entre l’alcaldessa Colau i el conseller d’Interior, Miquel Buch, va evidenciar les discrepàncies sobre els policies necessaris a Ciutat Vella. Durant la trobada, Colau va avançar que demanaria augmentar la dotació de Mossos al districte però Buch va assegurar que el problema de l’ocupació de pisos i el tràfic de droga “no se soluciona, com diu l’alcaldessa, amb més Mossos al carrer”. On sí que es van posar d’acord Colau i Buch va ser a pressionar els grans propietaris de pisos ocupats perquè assumeixin les seves responsabilitats.

CONDEMNES PELS NARCOPISOS
D’altra banda, el passat 10 de setembre es va celebrar el primer judici contra tres narcotraficants acusats de vendre droga en un dels narcopisos més problemàtics del Raval. Un pacte entre la fiscalia i la resta de parts va acabar amb una condemna a dos anys de presó per als tres acusats.