Espai Línia

Foto: Espai Línia

Espai Línia, el primer centre de comunicació de proximitat, arriba als cinc mesos de vida i ja s’ha consolidat com un lloc de referència en el món local.

En aquest temps, Espai Línia, conegut també com la Casa dels Barris i ubicat al número 52 del carrer Girona de Barcelona, ha acollit esdeveniments com les presentacions del llibre El fantasma de Lerroux, de Josep Asensio, i del número de novembre de la revista Serra d’Or, així com un debat sobre les fake news amb la participació de membres del Col·legi de Periodistes, de la UPF i del Consell de l’Audiovisual de Catalunya.

Nombroses entitats també han fet trobades o actes a la sala de conferències, com l’Associació In Via –de protecció a la infància–, la FEDAIA o l’Associació Asperger Catalunya, entre moltes altres. Espai Línia és un centre multidisciplinari i ofereix gratuïtament les seves instal·lacions a les entitats de Barcelona i de l’àrea metropolitana. De moment, 400 d’elles ja s’han mostrat interessades a fer ús de la sala de conferències, plenament equipada a nivell audiovisual i amb un escenari homologat per a tota mena de retransmissions.

De fet, l’escenari ha acollit entrevistes a personatges molt coneguts, com Quim Masferrer, i a polítics com Ernest Maragall o Dolors Sabater, que han parlat per als periòdics Línia, que segueixen i difonen l’actualitat de tot el que passa a Barcelona i a l’àrea metropolitana i que també tenen la seva redacció a la Casa dels Barris.

Espai Línia acollirà un cicle de conferències organitzat pel diari Línia per on passaran una quinzena d’alcaldes i alcaldesses metropolitanes, així com un debat obert amb el regidor de Turisme i Indústries Creatives de Barcelona, Xavier Marcé. Pròximament, també passarà per l’escenari d’Espai Línia el primer tinent d’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni.

Una àgora local

El primer centre de comunicació de proximitat és una àgora local de 368 metres quadrats on es fomenta el debat metropolità i des del qual es reivindiquen valors estretament lligats amb la proximitat, com la defensa del petit comerç, els mercats municipals, el consum sostenible i el turisme de quilòmetre zero, entre altres.

Espai Línia compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya i de Barcelona Activa en l’objectiu d’impulsar l’economia dels barris a través de diverses iniciatives, com ara la celebració de conferències o exposicions gràfiques. També s’han signat acords de col·laboració amb eixos comercials com Creu Coberta o Cor Eixample, així com amb entitats com Amics de la Rambla, perquè la defensa del model de ciutat que representa el petit comerç és un eix vertebrador del centre. La Casa dels Barris també acollirà el Laboratori d’Idees Metropolitanes, un think tank de pensament i de reflexió sobre els reptes de la conurbació metropolitana.

A les diverses sales d’exposició, actualment es pot visitar la mostra La Barcelona Desconeguda, que promou el turisme de proximitat; Dones tèxtils, un homenatge a les dones obreres que antigament treballaven a la fàbrica on avui hi ha Espai Línia; i el mural dels Hotels Monument, que fa un recorregut per autèntiques joies arquitectòniques de la mà del Gremi d’Hotels. La Casa dels Barris també compta amb un espai per a videoart, on ara es pot visualitzar l’obra SonsColorsRostres, de Joanna Chichelnitzky, dedicada al batec dels mercats municipals.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram