Concentració Felip Neri

Una concentració davant de l’escola. Foto: Twitter (@AVVBarriGotic)

L’Escola Sant Felip Neri del Gòtic, on es pot estudiar fins a quart d’ESO, ha de ser pública. Tal com explica el president de l’AFA, Josep Maria Boronat, aquesta és la petició que fan els pares i mares de l’AFA, els seus mestres, el Consorci d’Educació i la Fundació Torras i Bages, encarregada de gestionar el centre. La raó? Ser una escola concertada d’una sola classe per curs, i amb els dos anys de pandèmia, ha posat en perill la seva “viabilitat”, diu Boronat. “La millor manera de garantir que l’escola continua és fer-la pública”, assenyala.

Perquè aquest desig, que és el desig de moltes persones, es faci realitat només falta un acord amb la propietat de l’escola: la Congregació de l’Oratori de Sant Felip Neri, els Felipons. “Han de voler llogar els espais al Consorci d’Educació com estan fent ara amb la Fundació Torras i Bages”, recalca Boronat.

Una altra raó important perquè aquest canvi es faci realitat és que a la zona nord del Gòtic no hi ha cap escola pública i en tot el barri no hi ha cap institut públic. Això no és tot. A més, el canvi també ajudaria que es pugui fer més vida en un barri que fa temps que va començar a expulsar veïns a canvi del turisme. “La plaça de Sant Felip Neri –on hi ha l’escola– és un dels pocs punts de trobada del Gòtic entre famílies, nens i veïns”, conclou.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram