La Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona (FAVB) ha reiterat la seva postura crítica envers l’Ordenança de Terrasses aprovada el 2013. Aquest cop, els veïns han tornat a posar les seves crítiques sobre la taula per rebutjar la proposta dels grups municipals de CiU, Ciutadans i PP de revisar l’ordenança i, a més, modificar la composició actual de la comissió tècnica de terrasses. Aquest és un òrgan consultiu pensat per avaluar el funcionament de l’Ordenança de Terrasses municipal. La Comissió depèn de la Gerència d’Hàbitat Urbà i compta amb la participació dels sectors socials i professionals relacionats amb el territori, les persones i el comerç de la ciutat.

Una de les tasques de la comissió és emetre els informes necessaris en relació a les sol·licituds de llicència municipal de terrassa en aquells casos que sorgeixi algun dubte a l’hora d’acceptar-les o denegar-les. A més, també té competències per elaborar les propostes o instruccions necessàries per interpretar i aclarir les qüestions que es plantegin en l’aplicació de l’Ordenança.

MÉS PARTICIPACIÓ
Ara, CiU, Ciutadans i PP han demanat una modificació de la seva composició perquè hi puguin prendre part tècnics dels grups de l’oposició, a banda de demanar una revisió de la normativa i definir una ordenança per l’aplicació de les ordenacions singulars. A més, els tres grups de l’oposició han sol·licitat la convocatòria d’un Ple extraordinari per abordar la qüestió. Tots tres asseguren que la seva motivació és afavorir l’equilibri entre els usos de les terrasses i l’espai públic per garantir la convivència entre ciutadans, veïns, establiments de restauració i clients.

Això, però, no convenç la FAVB, ja que considera que una ordenança d’aquestes característiques ha de prioritzar per sobre de tot l’accessibilitat a l’espai públic. En aquest sentit, la FAVB rebutja l’ordenança actual. “La seva aplicació ha estat una font de conflictes i no s‘han solucionat la sobreocupació dels carrers i els sorolls”, afirmen. A més, la federació argumenta que els arguments de CiU, Ciutadans i PP són els mateixos que els defensats pel gremi de restauració. “Són reclamacions legítimes però vinculades a interessos econòmics que no tenen en compte els problemes de convivència i el deteriorament de l’espai públic”, diuen.

D’altra banda, la FAVB critica que els tres partits de l’oposició considerin “gesticulació” que els veïns prenguin part a la comissió tècnica de terrasses. “Això suposa validar l’anterior composició de la comissió, en la qual únicament estaven representats els gremis de comerciants i restauradors”, recorden.

Davant d’aquest escenari, la FAVB demana la revisió de l’ordenança, la incorporació de més representants de la ciutadania a la comissió i la modificació dels horaris de les terrasses per garantir el descans dels veïns i obrir un procés participatiu per revisar l’ordenança.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram