El portaveu del Sindicat de Manters de Barcelona. Foto: Sindicat de Manters de Barcelona

“Bon dia a tothom. Soc l’Aziz, portaveu del Sindicat de Manters de Barcelona i de la marca Top manta. Fa dies vam començar a pensar com podíem aportar el nostre gra de sorra en aquests moments tan difícils”. Aquest és el primer fragment d’un vídeo que ha fet públic el Sindicat de Manters de Barcelona, amb seu al carrer d’En Roig (El Raval), per anunciar que han començat a fer mascaretes i bates per als hospitals amb la voluntat de ser partícips de la lluita contra la pandèmia de coronavirus.

És en moments com els que estem vivint quan es veu la verdadera cara de la gent i la d’aquest col·lectiu de manters desborda solidaritat. La solidaritat dels més febles, tal com també s’ha vist a la Casa Cádiz del barri de la Sagrada Família, que emergeix en aquests dies tan complicats. Durant el vídeo l’Aziz explica que a la seu tenen un total de 20 màquines industrials per fer tot el material i recorda que “molts de nosaltres som costurers”. “Estem molt contents de tenir aquesta oportunitat per servir a la ciutadania i contribuir a la sanitat d’aquest país”, afegeix l’Aziz.

COL·LECTIU AMB DIFICULTATS
A banda de mostrar el seu rostre més solidari, els manters recorden que són un col·lectiu especialment vulnerable i que aquests dies no són gens fàcils per a ells. “Només depenem del carrer per subsistir”, explica l’Aziz en el mateix vídeo. És per això que han creat un banc d’aliments solidari per repartir menjar entre les famílies dels venedors ambulants, que aquests dies no poden guanyar-se la vida. També han obert un compte corrent on es poden fer donatius. Tothom que vulgui col·laborar amb ells es pot adreçar al correu [email protected]

“Molts ànims a tothom i segur que ens en sortirem aviat”, acaba dient l’Aziz en el vídeo. De ben segur que gestos solidaris com aquest serà més fàcil.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram