El gimnàs ha reobert el servei de dutxes amb totes les proteccions de seguretat. Foto: Cedida

El gimnàs social Sant Pau va tornar a posar en marxa dilluns el seu servei de dutxes socials després d’haver-lo hagut d’aturar per l’esclat de la pandèmia del coronavirus.

En declaracions a Línia Ciutat Vella, Jordi Bordas, el president de la cooperativa que gestiona el gimnàs, explica que han pogut detectar que hi ha gent que està utilitzant el servei que just abans de la pandèmia no el necessitava. “Abans només venien sense sostre i exmenas però ara ja hem vist gent que fins fa un mes i mig tenia feina, encara que fos en precari i en negre”, diu Bordas. Ahir va ser el dia que vam tenir més gent –els altres havia plogut molt–, Bordas diu que de les 40 persones que van anar a fer servir les dutxes i els 75 àpats que es van servir, la meitat de la gent era d’aquest perfil.

PETICIÓ DE L’AJUNTAMENT
La reobertura del servei de dutxes, explica Bordas, va ser a proposta de l’Ajuntament. “Vam rebre l’encàrrec perquè feia falta un punt a Ciutat Vella com aquest i ens ho van demanar a nosaltres perquè tenim experiència”, diu el president de la cooperativa. El servei, doncs, funciona entre les nou del matí i la una del migdia i, a banda de les dutxes, també es reparteix roba i un àpat. Pel que fa a la reobertura del gimnàs, Bordas diu que té clar que encara caldrà tenir paciència. “Els rumors diuen que serem dels últims”, diu.