Una vuitantena d’entitats del Raval van fer públic un manifest el passat 9 de juliol per llançar un crit d’alerta contra “l’alt risc d’enquistament o cronificació” de la problemàtica relacionada amb la droga que viu el barri.

Les entitats afirmen que “si no s’actua de manera immediata, coordinada i persistent, anant a les arrels dels diferents fenòmens que estan confluint” la problemàtica no se solucionarà. En el manifest les entitats recorden que en els últims mesos els conflictes relacionats amb el tràfic i el consum de drogues “han anat en augment” a causa de diversos factors, com ara “la presència d’organitzacions criminals internacionals que trafiquen amb estupefaents, l’impacte del turisme atret pel seu consum, la situació geogràfica del barri, la gran quantitat d’habitatges buits i una manca de normativa adequada per fer front a aquest fenomen”. Davant d’aquesta realitat, demanen unitat d’acció i coordinació institucional.

NOVA OPERACIÓ POLICIAL
Les operacions policials al Raval continuen. El passat 12 de juliol agents de la Guàrdia Urbana i els Mossos d’Esquadra van entrar a tres pisos on presumptament es venia droga. L’operació va acabar amb quatre detinguts.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram