El Safari va incloure una visita a la botiga Top Manta. Foto: Safari Raval

El Raval acostuma a ser notícia, especialment últimament, per qüestions poc agradables: narcopisos, baralles… El barri, però, té una altra cara i diferents veïns lluiten per mostrar-la i reivindicar-la. Ho fan a través del Safari Raval o Zafari Raval, una ruta per mostrar la tasca que fan diferents veïns i entitats i que el passat 1 de desembre va celebrar la seva tercera edició. El projecte l’impulsen diferents col·lectius locals, com ara l’Espai de l’Immigrant o Acció Raval. 

Així doncs, el tour de l’1 de desembre va reunir una vintena de veïns d’altres barris. Abans de començar la ruta una de les prostitutes del col·lectiu Putes Indignades, la Janet, va donar la benvinguda als assistents. Ho va fer reivindicant que el Raval “és un barri digne on la gent tractem de viure en pau”. Després de les seves paraules, el Safari es va posar en marxa. Va començar des de l’Espai de l’Immigrant i la primera aturada va ser per visitar el col·lectiu Forn de Teatre Pa’tothom, una entitat especialitzada en el Teatre de l’Oprimit que tira endavant projectes de defensa dels drets humans.

CONTRA L’ESPECULACIÓ
La ruta va continuar amb les explicacions dels representants de les entitats veïnals Acció Raval i Acció Riera Baixa, que van denunciar que el tràfic de drogues està directament relacionat amb “l’especulació que fa fora la gent de casa seva”.
El tram final de la ruta va consistir en visites a la botiga Top Manta, el negoci d’un grup d’antic venedors ambulants, al temple de la comunitat Sikh i al gimnàs social Sant Pau.