El Raval és el barri del districte amb el preu del lloguer més baix. Foto: Arxiu

A Barcelona hi ha una tendència que no para de créixer. És la de l’augment del preu del lloguer, que semblava que havia de tocar sostre però de moment no és així.

En el cas de Ciutat Vella la realitat també és aquesta, tot i que si es mira l’augment entre el segon trimestre d’aquest any i el de l’any passat, és el districte on els preus han pujat menys. Concretament, el preu mitjà actual s’enfila fins als 960 euros mensuals, mentre que en el segon trimestre de l’any passat era de 924 euros. És a dir, estem davant d’un increment del 3,9%. Aquest augment és el més petit de tots els que hi ha hagut als districtes, amb les Corts al capdavant (8,1%). La mitjana de l’augment d’aquest últim any al conjunt de la ciutat ha estat del 5,73%.

Pel que fa als barris del districte, el mes car és el Gòtic, on el preu mitjà per llogar un pis és de 1.112 euros. En segon lloc hi ha Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera (1.110 euros), mentre que a la Barcelona el preu és de 924 euros i al Raval de 867 euros.

MÉS CONFLICTES
Deixant de banda el preu del lloguer, els conflictes relacionats amb l’habitatge al districte no s’aturen. El passat 28 d’octubre membres del Sindicat d’Habitatge del Casc Antic van denunciar que en els desnonaments del 20 d’octubre dels pisos ocupats del bloc del número 56 de la ronda Sant Pere es van cometre diverses irregularitats.

Segons l’entitat, la propietat del bloc va enviar una empresa de desocupació sense cap ordre judicial i també va avisar els Mossos d’Esquadra. Durant el desallotjament, la policia va acabar carregant contra els manifestants que protestaven pel desnonament, que es va acabar suspenent. Tres dies més tard, segons el Sindicat d’Habitatge del Casc Antic, la propietat va ordenar tapiar dos dels tres pisos ocupats i ara només en queda un amb gent vivint-hi.

D’altra banda, membres de l’associació Raval Rebel van ocupar el 24 d’octubre l’Oficina d’Habitatge de Ciutat Vella per protestar pel mal estat del bloc de pisos del carrer d’en Santcliment, 15 (el Raval), que és propietat d’un fons d’inversor. Al pis hi viuen famílies que poden ser desnonades. Els integrants també van denunciar que fa més de 100 dies que van demanar una reunió amb el director de l’oficina però que encara no han rebut una resposta.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram