Entrada del Gimnàs Sant Pau

El Sant Pau segueix acumulant problemes. Foto: ACN

Mentre els problemes econòmics del Gimnàs Social Sant Pau no es resolen, la crisi interna que es va destapar el mes de novembre, quan van fer fora una treballadora que acabava d’esdevenir delegada sindical de la CGT, continua aixecant polseguera. L’últim capítol del serial ha estat l’acomiadament de dues treballadores més, totes dues també afiliades a la CGT.

La directora de la cooperativa que gestiona el Sant Pau, Lara Cáceres, ja va avançar fa un mes que els caldria “acomiadar un màxim de tres persones de forma més o menys immediata” per fer front a la reducció d’un 75% dels ingressos que havia patit el gimnàs, en perdre el contracte amb l’Ajuntament i passar a comptar només amb una subvenció que cobraran a finals d’any.

Ara, però, sembla que l’econòmic no ha estat el motiu principal d’aquests acomiadaments. Per a les treballadores que han perdut la feina, la raó és clara: les han fet fora per la seva activitat sindical. Per la seva banda, Cáceres nega que sigui per estar afiliades a la CGT; de fet, diu que des de la direcció les van “felicitar” quan es van sindicar i que la primera treballadora acomiadada ja havia rebut una sanció abans d’unir-se al sindicat. Assegura, doncs, que són acomiadaments disciplinaris pel “mal” que estan fent a “molta gent” vinculada al gimnàs a través del compte de Twitter @Santpausocial. “Els vam demanar que rebaixessin el to, però s’hi van negar”, lamenta Cáceres.

Les extreballadores assenyalen el fet que, de les nou persones que formaven part de la plantilla del gimnàs al juny, quan Cáceres va assumir-ne la direcció, ara només en queda una. La directora diu que aviat reincorporaran dos d’aquells treballadors i treu ferro a aquesta dada, recordant que un altre empleat va plegar per voluntat pròpia.

Pel que fa a l’acusació de les extreballadores de fer els contractes com a empresa SL i no com a cooperativa, Cáceres ho justifica dient que la fórmula de cooperativa no permet tenir tant personal.

Amb tot, afirma que vol desmarcar-se de la polèmica i centrar-se a “tornar a funcionar com a gimnàs [i no només com a servei de dutxes] per recuperar ingressos”.