La reforma de la Vila Laietana haurà d’esperar. Foto: Arxiu

Confirmat. Veïns i comerciants de la Via Laietana hauran d’esperar al mandat que ve, com a mínim, per veure com es posa en marxa la transformació d’aquesta avinguda.

Així de clar va quedar el passat dia vuit en un debat organitzat per l’Associació de Comerciants que va reunir representants de tots els grups municipals. Durant la trobada, la regidora Gala Pin va explicar que, ara mateix, el compromís del govern municipal és “fer petites intervencions d’acord amb la disponibilitat pressupostària i tenir el projecte acabat, a través d’un procés participatiu, abans que acabi el mandat”. Pin va rebre un cop de mà del socialista Daniel Mòdol, el nou regidor d’Arquitectura i company de govern, que va assegurar que “no ens hem de posar com a objectiu de mandat fer unes obres que són irrealitzables”. Tot seguit, Pin va complementar les paraules de Mòdol assegurant que la reforma d’aquest eix tindria un cost d’entre 18 i 23 milions d’euros que tiraria endavant “si hi ha pressupost”.

Per la seva banda, l’exregidora de CiU, Mercè Homs, es va mostrar crítica amb les intervencions puntuals que vol fer el Districte, ja que va assegurar que això ja ho havia fet el seu govern i que ara és el moment de començar les obres.

Qui també va insistir en la necessitat de començar les obres com més aviat millor va ser el representant del PP, Javier Mulleras, mentre que des de Ciutadans, Koldo Blanco va defensar que la reforma es podria fer a un cost més baix. Des d’ERC, Jordi Coronas va avisar del “risc” que pot tenir la reforma per al teixit comercial i veïnal si la millora en la connectivitat implica un augment de la pressió turística.