La cultura popular és el pilar de la Festa Major. Foto: Ajuntament

Els barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera, els que formen el Casc Antic de la ciutat, viuen amb intensament una nova edició de la seva Festa Major, que es va posar en marxa el 20 de juny i s’acabarà l’1 de juliol.

Així doncs, la celebració va arrencar el dia 20 amb la cercavila, que enguany va tenir tres punts diferents de sortida: un de la plaça Lluis Millet, un del Fossar de les Moreres i una altre de la plaça de Sant Pere, acompanyades de música, percussió i gegants.

El pregoner d’aquest any ha estat la institució La Salle i la Fundació Comtal, que enguany celebra el seu 300 aniversari. A més, fa 25 anys que va fundar la Fundació Comtal, un referent del barri pel que fa a tasques de formació, reinserció i treball comunitari. Un cop va acabar l’acte, que es va fer el mateix dia 20, el protagonisme va ser per al concert del festival Zero3-Altaveu d’Accions Culturals, que va anar a càrrec de Carles Belda.

Els dies següents les activitats del programa es van fer en un total de 18 espais diferents del barri, com ara la plaça Comercial, el passeig del Born, el carrer Argenteria, la plaça de Sant Pere, la de Sant Agustí Vell o el passeig de Lluís i Companys, on la nit de Sant Joan, a l’altura de l’Arc de Triomf, es va celebrar el ‘Revetllassu’, la gran revetlla del barri. Els veïns van poder gaudir d’un programa farcit d’activitats pensades per a tots els públics, com ara els àpats populars, el ‘vermutasso’, els balls de Festa Major i els concerts.

Entre les novetats d’aquesta edició han destacat les incorporacions de Radio Primavera Sound i de la Basílica de Santa Maria del Mar, que ha programat visites guiades per al veïnat. També hi ha hagut les que han organitzat els Comerciants d’Allada Vermell i el col·lectiu d’artesans del carrer Esquirol.

CORPUS
D’altra banda, el Casc Antic també ha viscut aquests dies la celebració de Corpus. El tradicional ou com balla s’ha pogut veure en diferents espais, com ara el claustre de la catedral, a la Casa Ardiaca, al Palau del Lloctinent o al Museu Marès.