El Festival Raval(s), consolidat des de fa temps com una de les principals manifestacions culturals del barri, celebrarà la seva 16a edició entre el 8 i l’11 de novembre. Enguany centrarà la seva programació en el racisme quotidià i estructural.

El festival també tindrà com a objectiu difondre els projectes que actualment tiren endavant al barri per combatre el racisme. La intenció és sensibilitzar la ciutadania, fer visible la problemàtica, generar nous espais perquè els veïns es puguin conèixer i fer accions de denúncia des d’un punt de vista artístic.

Entre les més de 50 activitats que es faran, destaquen diferents mostres escèniques i xerrades. El festival arrencarà als Jardins de Rubió i Lluch, que acolliran diferents actes que promouen entitats del barri. Hi haurà un acte sobre medicines alternatives, un recorregut per la història de l’antic Hospital de la Santa Creu i un programa de ràdio al carrer.

El festival comptarà amb la presència de nous participants: El Espacio del Inmigrante, l’Associació Carabutsí, l’Associació Interacció, l’ECOP (Estudiants Catalans d’Origen Pakistanès), LaFundició o les Minah Sisters