Un moment de la Taula de Seguretat del Raval. Foto: Twitter (@Albert_Batlle_B)

Ciutat Vella és el districte on el 2018 es van cometre el 21% dels delictes de tota la ciutat. Això és el que indica l’índex de victimització, un dels molts conceptes tècnics que sorgeixen de les enquestes que fa l’Ajuntament –en aquest cas de l’Enquesta de Victimització 2019– i que mostra els ciutadans que perceben que han estat víctimes d’un o més delictes.

Segons aquest indicador, Ciutat Vella és el segon districte on hi va haver més delictes l’any passat. El primer és l’Eixample, on la xifra es va enfilar fins al 25%. En el cas de Ciutat Vella, la xifra suposa un lleuger descens respecte del 2017 (21,7%) però és superior al 2016 (17,4%), al 2015 (17,8%) i al 2014 (18,4%).

Pel que fa al conjunt de la ciutat, l’enquesta mostra una xifra rècord, ja que l’índex de victimització s’enfila fins al 31,8%. És a dir, gairebé un de cada tres barcelonins va ser víctima d’un delicte el 2018. L’enquesta es va publicar el 14 d’octubre al web de l’Ajuntament sense cap avís previ ni cap valoració del govern municipal.

LA SEGURETAT AL RAVAL
Al districte, el barri amb més problemes de seguretat és el Raval. Per tractar la situació, el passat 28 d’octubre es va celebrar la Taula de Seguretat del barri, que va estar liderada pel regidor de Prevenció i Seguretat, Albert Batlle. Des de l’Associació de Veïns del Raval consideren que la trobada va servir per constatar que “la gent té por a sortir al carrer a segons quines hores” i que al barri segueix havent-hi “molt incivisme”. Diversos veïns van denunciar que la situació no millora i que hi ha molta feina a fer per part dels polítics.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram