Una de les protestes d’aquest octubre a la comissaria. Foto: Guillem Roset / ACN

El govern municipal que formen Barcelona En Comú i el PSC va exhibir a finals de mes dos posicionaments molt diferenciats sobre el futur de la comissaria de la Policia Nacional de Via Laietana.

Per una banda, el dia 28 el regidor de Ciutat Vella, Jordi Rabassa, va instar en una carta adreçada al cap de la policia espanyola a Catalunya a “iniciar un diàleg” sobre el futur de la prefectura. A la missiva, Rabassa expressava el seu “convenciment” que l’espai on s’ubica no és “idoni” i avançava la idea de traslladar la comissaria a un altre indret. El regidor també lamentava que els carrers més propers a l’edifici estiguin “ocupats intensivament per les forces policials” i demanava la seva retirada “com més aviat millor”.

La petició de Rabassa va tenir una ràpida resposta per part del PSC. L’endemà mateix la tercera tinent d’alcaldia, Laia Bonet, va assegurar que el consistori “ni ha demanat ni està demanant” el trasllat de la prefectura de la Policia Nacional. Bonet va desautoritzar Rabassa dient que el seu missatge era “de tipus personal”, tot i que a la carta hi havia la capçalera de l’Ajuntament. Segons Bonet, el regidor de Ciutat Vella només expressava “la preocupació per l’impacte de les concentracions reiterades en la vida dels veïns i les veïnes”.

Tot plegat es produeix després que aquest octubre la comissaria de Via Laietana hagi estat un dels punts on hi ha hagut més protestes per la sentència del Suprem sobre el procés independentista.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram