declaració

Un agent de la Policia Nacional pren declaració a una dona que exercia la prostitució en un dels locals. Foto: Policia Nacional

Agents de Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Barcelona han detingut quatre persones per delictes contra els drets dels treballadors, contra drets dels ciutadans estrangers i relatius a la prostitució en dos locals nocturns de Barcelona.

Durant les inspeccions, els agents van identificar un total de 86 clients, 14 treballadors i 4 captadors, que eren els encarregats de captar els clients a l’exterior, preferentment turistes.

Els investigadors van poder constatar la situació de sotmetiment en què es trobaven les dones que exercien la prostitució; les quals havien de lliurar als responsables dels locals un benefici molt alt pels serveis sexuals que feien. Concretament, havien de pagar un 40% per cada servei sexual.

Locals precintats

Així mateix, es veien obligades a repartir-se el 50% dels ingressos obtinguts per les begudes consumides per les dones i que pagaven els clients. Funcionaris especialitzats de la Policia Nacional, incardinats a la Unitat Contra Xarxes d’Immigració i Falsedat Documental (UCRIF), de la Brigada Provincial d’Estrangeria i Fronteres de Barcelona, ​​juntament amb el Grup de Tràfic d’Éssers Humans (TSH) de Guàrdia Urbana van prendre declaració a 56 dones que exercien la prostitució en aquell moment a l’interior dels locals.

Al marge de les detencions i identificacions es va traslladar a deu persones – 6 d’elles noies que exercien la prostitució al local i 4 captadors – a la seu de la Policia Nacional a Barcelona. Així, 7 van quedar detingudes per Infracció a la Llei d’Estrangeria i 3 van ser posades en llibertat en fer-los el procediment ordinari.

Pel que fa als locals, recentment han estat precintats per l’Ajuntament de Barcelona per “saltar-se el pla d’usos i facilitar la prostitució”, i romandran tancats, almenys, durant tres mesos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram