L’alcalde de Barcelona vol potenciar la ciutat com a base de creuers, no com a escala, que creu que és el que menys valor aporta. Foto: Blanca Blay / ACN

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha assegurat que la capital catalana no pot absorbir més creueristes després del rècord de 3,5 milions del 2023. “La càrrega turística que té la ciutat en aquests moments no pot pujar. La nostra política vol potenciar Barcelona com a base de creuers, no com a escala, que és el que menys valor aporta a la ciutat. A nosaltres ens interessa un turisme de qualitat”, ha afirmat Collboni en una entrevista al diari Ara.

Collboni: “L’objectiu és que districtes com Ciutat Vella tinguin zero apartaments turístics”

Cal recordar també que l’alcalde vol eliminar tots els apartaments turístics de Ciutat Vella amb la nova regulació dels lloguers de la Generalitat. Ho va declarar de manera contundent el passat 6 de març en una entrevista a Els matins de TV3. La nova llei també és per a totes les zones tensionades de la ciutat, però Collboni va fer especial èmfasi en el districte, ja que és on la problemàtica és més evident. “L’objectiu és que districtes com Ciutat Vella tinguin zero apartaments turístics”, insistia.

“Males decisions de la senyora Colau”

En paral·lel, l’alcalde ha carregat contra la “irresponsabilitat política” de Colau pel ‘no’ als pressupostos. “En deu dies les males decisions de la senyora Colau han provocat que pressupostos progressistes a Espanya, a Catalunya i a Barcelona no s’hagin concretat”, ha lamentat Collboni.

“És prou evident que la seva forma de liderar l’espai polític ha tingut una conseqüència nefasta”, ha etzibat l’alcalde de Barcelona contra la líder de Barcelona en Comú. “¿Quina forma de fer política és aquesta de bloquejar pressupostos progressistes i després demanar governs progressistes?”, s’ha preguntat en veu alta Collboni, que ha insistit en la seva crítica. “La fixació que ha tingut la senyora Colau de parlar només de poder i no de polítiques no ha permès que se sumessin a un acord progressista pactat també amb Esquerra”, ha volgut deixar clar l’alcalde de Barcelona, que s’ha mostrat partidari d’una entesa a més llarg termini amb els republicans. “Aquest no és un acord només conjuntural per sumar un vot als pressupostos. És un acord que espero que tingui més recorregut en el futur”, ha avançat Collboni.

Suport a Illa pel 12M

Sobre les eleccions del 12M i la candidatura de Puigdemont, l’alcalde de Barcelona ha estat taxatiu. “Estic convençut que la major part dels catalans no volen tornar enrere. Volen passar pàgina i el que veurem és una victòria de Salvador Illa”, ha apostat Collboni, que tampoc creu que la llei d’amnistia signifiqui un desgast per al PSC.

Finalment, i sobre la proposta de finançament singular de Catalunya, l’alcalde de Barcelona no s’ha mullat. “No em correspon a mi. Tot el que es pugui fer per millorar el finançament té el meu suport, però la concreció d’aquest model l’ha de fer Illa”, ha conclòs Collboni.

Collboni diu que la reducció de pisos turístics a Ciutat Vella serà “dràstica”
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram