Una imatge del moment del desallotjament. Foto: Twitter (@xdrets)

“Som invisibles i no importem a ningú. Amb l’acampada pretenem trencar això”. Aquestes paraules les pronunciava a Línia Ciutat Vella el passat 16 d’abril Miki, el portaveu de l’Acampada X Drets i cap visible d’una cinquantena de persones sensesostre que des de feia dos mesos acampaven a la plaça Catalunya per reivindicar els seus drets. La protesta, però, només va durar dos dies més.

48 hores després d’aquestes paraules la Guàrdia Urbana va desallotjar els acampats amb vistes de la celebració de Sant Jordi. També va ser desallotjada l’acampada independentista que hi havia en un altre punt de la plaça, tot i que els integrants d’aquesta reivindicació política van poder mantenir les seves carpes informatives. Una situació que va provocar que el cap de files del PP a l’Ajuntament, Alberto Fernández, denunciés que l’Ajuntament només havia fet un “desallotjament parcial, ja que expulsa les persones sensesostre però deixa les parades independentistes”.

“NO ÉS LA SOLUCIÓ”
La decisió de l’Ajuntament també va provocar la reacció de la Fundació Arrels, que es dedica a ajudar les persones sensesostre. Des de l’entitat, en un comunicat, van afirmar que el desallotjament “no és la solució perquè el problema no desapareix, únicament es trasllada”.

Fonts de l’Ajuntament, per la seva banda, van explicar, també el 16 d’abril, que “part de les peticions” dels acampats “ja són una realitat”, com ara les targetes de transport per a persones en risc d’exclusió. El que no té previst fer l’Ajuntament, però, és l’hotel social que també demanaven els acampats per poder tenir un lloc on dormir. Les mateixes fonts municipals recorden que “és incompatible amb els protocols de treball que han anat construint els professionals dels Serveis Socials”.

La resposta al desallotjament per part del grup d’acampats va trigar poc més de 24 hores a arribar i va ser en forma d’ocupació, concretament la d’un solar municipal al costat de l’Arc de Triomf.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram