Foto: PSC

Per al districte de Ciutat Vella, el candidat del Partit Socialista de Catalunya, Jordi Hereu, s’imposa un plantejament diferent que a la resta de la ciutat. Així com a altres territoris, la prioritat és la transformació urbana, a Ciutat Vella els socialistes centraran la seva acció de govern en la millora dels equipaments ja existents, en la integració de tot el seu veïnat i en un major i millor manteniment, tant dels edificis com dels carrers i places. En definitiva, reforçar i assegurar la qualitat de vida dels seus veïns i veïnes. Ciutat Vella és “un espai de referència de la ciutat”, tal com expressa el programa electoral del PSC, pel que asseguren que “la seva recuperació és un assumpte de màxima prioritat”.

Quin és el gran projecte per al proper mandat a Ciutat Vella?

Farem un nou pacte institucional per tornar a destacar i prioritzar Ciutat Vella, de manera que mantingui l’essència i el lideratge que comporta ser el centre de la capital catalana. Som conscients que Ciutat Vella és el mirall de Barcelona i que els seus reptes la fan diferent. Entenem que requereix un tractament específic que, a partir del seu potencial, es basi en un nou model de gestió necessàriament diferent del que ara mateix regeix la resta de la ciutat. És a dir, que contempli una normativa específica que tingui en compte les característiques i usos dels seus barris, que dobli la capacitat actual d’inversió municipal per millorar la rehabilitació d’habitatges, que incrementi fortament les actuacions en educació, i que gestioni el seu espai públic tan peculiar. Seguirem treballant per aconseguir els canvis legislatius necessaris per fer efectiva la justícia de proximitat prevista a la Carta Municipal, que tan necessària és a Ciutat Vella.

Com pot Barcelona lluitar contra la crisi?

La meva prioritat és crear ocupació de qualitat, liderant la recuperació econòmica de l’Estat. La crisi no ha aturat Barcelona. En aquests quatre anys hem invertit més que cap altra ciutat espanyola i hem mantingut la nostra solvència financera, gràcies a la col·laboració entre administració, sector privat i societat civil.

Quina serà la seva primera mesura com a alcalde?

La primera cosa que faré serà demanar, formalment, una reunió amb el president de la Generalitat, Artur Mas, per oferir-li la col·laboració de Barcelona, exercint la seva condició de capital de Catalunya, per treballar de manera conjunta i coordinada perquè capital i país liderem la recuperació econòmica de tot l’Estat. Li exigiré que desbloqui les 43 retallades que ha aplicat a Barcelona.

Barcelona és segura?

Sí, Barcelona és una ciutat segura. Una altra cosa és la percepció de seguretat que té la ciutadania. Sé que, després de l’atur, la seguretat és el tema que més preocupa als barcelonins. Vull consolidar Barcelona com a capital de la convivència. A més de liderar la reforma del Codi Penal per combatre la multireincidència, i ser la primera ciutat d’Espanya en implantar un model de justícia de proximitat, el mandat que ve demanaré al ministeri de l’Interior que la Guàrdia Urbana pugui exercir de policia judicial, i al Parlament que redacti una llei catalana del civisme que reforci les ordenances municipals.

Què li falta i sobra a la ciutat?

A Barcelona li falta ser la seu oficial de més institucions de l’administració de l’Estat. Volem acollir més organismes. Li sobren determinades minories que volen imposar-se per la força, des del delicte o la intransigència, a l’interès de la majoria.

Quina Barcelona proposa el seu partit per al futur?

La Barcelona que crea ocupació i lidera el procés de recuperació econòmica de tot l’Estat. És la Barcelona de la igualtat d’oportunitats, de la gent, que prioritza els serveis públics.

Per què l’hauria de votar?

Perquè, com a ciutadà i alcalde, estic convençut que Barcelona ha de seguir sent d’esquerres i progressista. Barcelona és la meva raó de ser. És un honor i un orgull representar-la des d’un esperit de servei rigorós i responsable, sempre al servei de la ciutadania. Vull que la meva ciutat, que és la de tots, sigui la ciutat de la igualtat d’oportunitats, la ciutat capital de la convivència, de l’esport, de la cultura i de la Mediterrània. Represento la Barcelona que confia en les seves fortaleses. La Barcelona que està convençuda del seu lideratge. Crec en la Barcelona que treballa des de la proximitat de cadascun dels 73 bar­ris de la ciutat i que pensa des de la globalitat, conservant la seva identitat i les seves arrels. Amb Jordi Hereu, tu i jo, junts, som i fem Barcelona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram