Festival Raval(s)

Festival Raval(s). Foto: Fundació Tot Raval

El barri del Raval ha rebut dos Premis Ciutat de Barcelona pels seus projectes ciutadans. El primer se l’ha endut el Festival Raval(s) de la Fundació Tot Raval, que ha guanyat el premi de Cultures Populars i Comunitàries. El segon ha estat el premi d’Educació per l’Institut Miquel Tarradell.

El Festival Raval(s) té vint anys d’història i el jurat ha considerat que suposa “la reinterpretació de l’ocupació cívico-festiva de l’espai públic, reivindicant-lo com a patrimoni de la ciutadania, amb una perspectiva intercultural que recull la tradició de la cultura i les festes majors populars i aporta una nova mirada més oberta i plural, que és reflex de la realitat social del barri i la ciutat”. Es valora com una inspiració per a la ciutat.

D’altra banda, l’Institut Miquel Tarradell ha rebut el premi Ciutat de Barcelona en Educació pel seu projecte educatiu, que conjuga la reivindicació de totes les llengües de la comunitat amb l’aprenentatge i l’ús del català.

El jurat format per Laia Colell, Mireia Estrada, Marta Comas, Youseff El Maimouni i Teresa Rubio, ha hagut de fer una complicada labor en atorgar aquests premis creats l’any 1949.

Els guardons es van entregar el passat 13 de febrer al Saló de Cent de l’Ajuntament en un acte en què no van faltar les reivindicacions i l’activisme.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram